İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Anna Brownell Jameson’ın kaleminden, insan ruhunun zamanın limitlerini aşan bir portre: Bezgin Bir Kadının Günlüğü

İrlandalı yazar Anna Brownell Jameson’ın 1820’li yılların ilk yarısında yaptığı bir İtalya seyahati sırasında kaleme aldığı Bezgin Bir Kadının Günlüğü okurla buluşuyor.

İngiliz klasikleri arasında yer alan ve büyük ses getiren eserinde Jameson, insan ruhunun zamanın limitlerini aşan bir portre sunuyor.

Anna Brownell Jameson’ın mürebbiyelik yaptığı 1821 yılında yaptığı bir İtalya seyahatinden yola çıkarak kaleme aldığı Bezgin Bir Kadının Günlüğü, raflarda. George dönemi İngiltere’sinden kırık bir kalple ayrılan isimsiz bir genç kadının Kıta Avrupası gezisi sırasında yaşadıklarını anlatan eser, ilk olarak anonim olarak basılır. İnandırıcılığıyla kısa sürede dikkatleri üzerine çeken eser, yazarın kimliğinin açığa çıkmasıyla büyük ses getirir. 

Bezgin Bir Kadının Günlüğü’nün anlatıcısı isimsiz genç kadın, deneyimlediği kimi gülünç kimi büyüleyici durumları; kendisine yabancı farklı kültürler, antik ve modern sanat eserleri ve nefes kesen doğa manzaraları karşısındaki izlenimleriyle birlikte şiirlerini de güncesine işler, içini döker.

Kıta Avrupası gezisi boyunca yaşamının her ânına işleyen acı ve hüzünle başa çıkmaya çabalarken, insan ruhunun zamanın sınırlarını aşan bir portresini çizer. 

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir