İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Bodrum Yeşili” – İlham Verici Bir Sosyal Sorumluluk Projesi

Geçtiğimiz Cuma günü Taksim’deki The Marmara oteli çok hoş bir sosyal sorumluluk projesi toplantısına ev sahipliği yaptı. “Bodrum Yeşili” sosyal sorumluluk projesi kapsamındaki Bodrum Mandalini Zirvesi hem öğretici hem eğitici hem de bu önemli zenginliğimizin nasıl daha iyi tanıtılacağına dair önemli bir buluşmaydı. Türkiye’nin, mandalin üreticilerini; turizm, gastronomi, iş, kültür ve sanat dünyasıyla buluşturduğu zirvede, Bodrum Mandalini’nin  tarihi, bugünü ve geleceği konuşuldu.

Yöre halkı mandalinaya “mandalin” dediğinden, Bodrum Mandalini Zirvesi adıyla da son derece orijinaldi:)

Gelelim içeriğe. “Bodrum Yeşili”, Pernod Ricard Türkiye‘nin, coğrafi işaretli Bodrum Mandalini kullanım alanlarının ve ekonomik değerinin artırılması, bölgeye katma değer sağlanması, bahçelerin korunması ile yerel tarımsal ve ekonomik döngünün geliştirilmesi hedefiyle başlattığı sosyal sorumluluk projesinin adı. “Bodrum Yeşili” adını kim bulduysa, müthiş yaratıcı, akılda kalıcı ve hoş. Zaten patenti de alınmış. 

Bodrum Mandalini‘nin geniş kitlelere ulaşması ve bilinirliğinin artması için Bodrum Kent Konseyi bünyesindeki gönüllü girişimlerin organizasyonlarına 2022’den beri destek veren Pernod Ricard Türkiye, “Bodrum Yeşili” projesiyle türü tükenme tehdidi altında olan Bodrum Mandalini’nin korunması ve ekonomik değerinin artırılmasıyla ilgili farkındalık çalışmaları yapıyormuş. Bu zirvede bunu detaylarıyla duymak ve görmek çok güzeldi.

Bodrum Mandalini’nin ne kadar değerli bir ürün olduğunun anlaşılmasına ve bu konuda farkındalık yaratılmasına katkı sağlayan buluşmada Pernod Ricard Afrika ve Orta Doğu CEO’su Selçuk Tümay ve Pernod Ricard Türkiye Hukuk, Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Zümrüt Yezdani Kedik da hazır bulunuyordu. 

CEO Selçuk Tümay, Ricard Türkiye olarak, sürdürülebilirliğe verdiği önem çerçevesinde sadece Bodrum ve Muğla için değil tüm Türkiye için çok değerli olan Bodrum Mandalini’ni sahiplendiklerini iletti ve şu şekilde devam etti;

“Türkiye genelinde kültürel bir miras olarak kabul edilen Bodrum Mandalini’nin kullanım alanlarının ve ekonomik değerinin artırılması, bölgeye katma değer sağlanması, bahçelerin korunması ile yerel tarımsal ve ekonomik döngünün geliştirilmesi hedeflerimizle “Bodrum” projemizi hayata geçirdik.
Bodrum Mandalini’nin yerel ve global arenada farkındalığını artırarak, Bodrum Mandalini üreticilerinin sayısının artırılmasını, var olan üreticilerin korunmasını ve yerel ekonomi ile yerel üreticinin desteklenmesini amaçlıyoruz.”

Zümrüt Yezdani Kedik ise “Bodrum Yeşili” projesiyle Bodrum’a özgü ve coğrafi işaretli Bodrum Mandalini’nin tarihsel ve kültürel önemini korumayı ve sürdürülebilir bir şekilde üretimi ve kullanımını teşvik etmeyi amaçladıklarını belirtti;

“Kabuğundan çekirdeğine çok özel bir koku ve aromaya sahip olan Bodrum Mandalini, yeme-içme sektörü başta olmak üzere birçok farklı sektörde yıl boyunca taze olarak veya kurutulmuş hâliyle kullanılabiliyor.

Projemiz kapsamında Bodrum Mandalini’nin sektörümüzdeki kullanımının yaygınlaştırılması için bu özel ürünü iş ortaklarımızla buluşturmayı ve mandalin üreticileriyle aralarında bir köprü görevi görmeyi hedefliyoruz.

Pernod Ricard “Geleceğin Bar Dünyası” ilkeleri arasında da yer alan Respect (Saygı Duy) vizyonumuzun ışığında bu kültürel mirasın korunması ve sürdürülebilir kullanım alanlarının geliştirilmesi için çalışmalarımız devam edecek.”

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir